SZLALOM KIÍRÁS & NEVEZÉS

Versenykiírás

Rendező: Nagyatádi Kulturális és Sport Központ, 7500 Nagyatád, Nagy Imre tér 1., info@nksk.hu

Helyszín: Nagyatád, Munkás utca – Kápolna utcát összekötő szakasz.

A verseny távja:
A versenyen 3 futam kerül megrendezésre
1 futam távja: 1550 m
A verseny össztávja: 4650 m

Nevezés:
Nevezést leadni a nevezési lap kitöltésével és ennek a szlalom@nksk.hu e-mail címre történő elküldésével lehet, illetve a verseny napján személyesen 07:00 órától az második futam kezdetéig.

Nevezési díj:
Előnevezési díj (2019.05.08. 24.00-ig) 8.000.- Ft / nevező. (Amennyiben az összeg el van utalva!)
Helyszíni nevezés 10.000.- Ft / nevező.

NEVEZÉS


1. Olvasd át az alábbi versenykiírást
2. Ide kattintva töltsd le a nevezési lapot
3. Figyelmesen töltsd ki
4. Küld vissza a szlalom@nksk.hu címre
5. A nevezési díjad a neved feltüntetésével a következő számlaszámra küld el: Nagyatád-Rinyamente TDM: 11743033-20036744

Versenykiírás letöltése
Szülői nyilatkozat letöltése

Egy autóval több versenyző is indulhat. Nevezéskor bemutatandó a vezető jogosítványa.
Dupla nevezés nem lehetséges, csak abban az esetben, ha egy autóval két különböző ember versenyzik. Ezeket a jellegű nevezéseket nem fogjuk elfogadni, el fogjuk utasítani.

A nevezési lapon csak egy versenyzőt szerepeltessetek! Amennyiben többen indultok egy autóval abban az esetben még egy kitöltött nevezési lapot küldjetek.
Kategóriák: hengerűrtartalom alapján

I. kategória: 0-1000 ccm-ig
II. kategória: 1001-1400 ccm-ig
III. kategória: 1401-1600 ccm-ig
IV. kategória: 1601-2000 ccm-ig
V. kategória: 2000 ccm felett
VI. kategória: prototípus
Junior kategória
Női kategória
2WD
4WD

Turbó vagy feltöltött motorok hengerűrtartalmát 1.5-tel kell szorozni, diesel motorok hengerűrtartalmát 1.5-tel kell osztani, így kerülnek besorolásba.

Program a verseny napján:
07:00 – 08:30 Adminisztratív átvételek, helyszíni nevezések (Rendezvény sátor, Strand parkoló)
07:00 – 08:45 Gépátvétel (Zrínyi utca, Strand parkoló)
07:00 – 08:30 Pályabejárás
08:45 – 09:00 Versenyzői eligazítás, rajtszám osztás (Rendezvény sátor, Strand parkoló)
09:00 – 11:00 1. futam
11:30 – 13:30 2. futam
14:30 – 16:30 3. futam
~17:00 Díjkiosztó (A rendezvénysátor előtti területen)

Résztvevők:
A versenyen a nevezők számát 60 nevezőben maximalizáljuk! A versenyen olyan személyek vehetnek részt, akik érvényes “B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkeznek, vagy szülői felelősség nyilatkozat kitöltésével Juniorként. A rendező jelen kiírás megváltoztatásának a jogát a verseny kezdetéig fenntartja, az alábbi feltételekkel: változás esetén a versenyzőket dátummal és sorszámmal ellátott végrehajtási utasítással tájékoztatja. A résztvevők a nevezési lap aláírásával alávetik magukat a versenykiírás és a végrehajtási utasítások előírásainak. A versenyen való részvétel az indulók felelősségére történik.
A gépkocsiban 2 ember tartózkodhat a futam ideje alatt, 1 fő versenyző. és egy fő utas, de csak abban az esetben, ha mindkét személy megfelel a biztonsági követelményeknek!

– Junior versenyzők feltételei: Olyan személyek, akik nem töltötték be a 18. életévüket, szülői felelősségi nyilatkozat kitöltésével indulhatnak a rendezvényen. Az autóban ebben az esetben olyan személynek kell utazni aki felelősséget vállal a versenyző által okozott károkért. A nyilatkozatot letölthetitek a weboldalról. Olyan személyek, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel, abban az esetben állhatnak rajthoz, ha mellettük jogosítvánnyal rendelkező személy ül. Ebben az esetben normál kategóriába lesznek sorolva! Amennyiben károkozás történik a verseny alatt, a károkért a felelősségi nyilatkozatot aláíró, illetve a jogosítvánnyal rendelkező személy felel!

Gépkocsik:
A versenyen indulhat műszaki vizsgával rendelkező, és nem rendelkező gépkocsi is. A motor, a fék, a futómű csak a nagyobb biztonság érdekében alakítható át. A kocsitestet burkoló karosszéria elemek nem hiányozhatnak (pl. sárvédő, gépháztető). Az üvegek, a szélvédő kivételével, plexivel helyettesíthetőek. Világító berendezések nem kötelezőek. Gumi szabadon választható.
A műszaki vizsgával nem rendelkező autónak is olyan követelményeknek kell megfelelni, mint a műszaki vizsgával rendelkezőnek.

Pályabejárás:
Pályabejárás csak gyalogosan! A pályarajzot a kiírásban megtaláljátok. A pálya fel lesz festve, minden jelzéssel együtt (rajt-cél-bója helyek-stop zóna stb).

Kötelező felszerelés:
Acélcsavarral rögzített ülés (amit használnak a versenyzők), bukósisak, zárt lábbeli, csavarkötéssel rögzített akkumulátor, cseppmentes üzemanyag-ellátó rendszer, minimum 3 pontos biztonsági öv, hibátlan fék és kormányberendezés, tökéletesen záródó ajtók, fedelek.

Reklámok:
A rendező kötelező reklámok viselését írhatja elő

Rajtszámok:
A rendező biztosítja, átvenni az erre kijelölt helyen és időben lehet, a két hátsó oldalablakra kell kihelyezni.

Időmérés:
Fotocellás időmérés.

A verseny lebonyolítása:
Bójákkal és gumilassítókkal felépített pályát kell a versenyzőknek a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni, a nevezéskor ismertetett pályarajz szerint.
Az bóják feldöntése, vagy alaprajzukból való kimozdítása időbüntetést von maga után. Az időbüntetés mértéke 2 másodperc/ bójadöntés, melyet pályabíró fog jegyzőkönyvezni, és az aktuális futam eredményéhez lesz hozzáadva. A pálya hibás, vagy nem javított teljesítése az adott futamból való kizárást vonja maga után.
A pályán a futam alatt csak egy autó tartózkodhat
(Bójadöntés: Bójadöntésnek számít, amikor a bója kimozdul a felfestésből (pontosan fel lesz festve). Ez 2 másodperc büntetést von maga után.)

STOP ZÓNA:
A versenyzőnek a célon áthaladás után kötelező megállnia a kijelölt STOP zónában legalább 3 másodpercre, majd a versenybíró engedélyével hajthat ki onnan. Az a versenyző, aki nem áll meg a STOP zónában, vagy megáll, de nem követi a sportbíró utasításait büntetése kizárásig terjedhet.
A megrendezett 3 futam időeredményei (teljesített idő+ büntetés) alapján a legjobb 2 futam összeredményének figyelembe vételével alakul ki a végső sorrend.
Sportszerűtlen, veszélyeztető magatartás esetén a versenyzőt a rendezőség kizárással büntetheti. A versenyzők és személyzete köteles betartani a rendezők utasításait.

Díjazás:
A kategóriák 1-3 helyezettje serlegdíjazásban részesül. Az abszolút 1-3 helyezett szintén serlegdíjazásban részesül.
A 2WD illetve 4WD kategóriában csak az első helyezett kerül díjazásra.

Szerviz:
A kijelölt szervizparkban megengedett a gépkocsik javítása, de a képződött hulladék, és környezetszennyeződés megszüntetéséről a nevezőnek kell gondoskodnia. Valamennyi versenyzőnek rendelkeznie kell, egy legalább 4×5 m-es műanyag fóliával, a csapat számára fenntartott helyen, ahol a verseny gépkocsin munkálatokat végeznek, azért, hogy elkerüljék az esetleges szivárgások, okozta szennyezéseket, valamint egy 150 literes szemetes zsákkal a hulladékok gyűjtésére. A szabályt megsértőket 20.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújthatja a rendező.
A szervizparkban a megengedett max sebesség korlátozás 10 km/h!

Biztosítás:
A rendezvény során a nevezőket nem biztosítjuk. Kérünk titeket, amennyiben lehet, külön kössétek meg az extrém biztosításotokat.

Kikötések:
A versenyen mindenki a saját felelősségére vesz részt, vállalja az általa, gépkocsija álltal, vagy a kisegítő személyzete által okozott mindennemű kárért a felelősséget. A rendező felé, a verseny kapcsán keletkezett károkért a nevezők, vagy kisegítő személyzetük kárigényt nem nyújthatnak be. Vitás esetekben a verseny főrendezőjének a határozata a mérvadó.

Bővebb információ: Pünkösd Márton, Merencsics Árpád +3630/4082589

MNASZ engedély szám: Engedélyezés alatt az MNASZ-nél